Előadásaink

A Zöldtárs Alapítvány és a Szekszárdi Klímakör legfontosabbnak a környezeti nevelést tartja, hiszen szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy az elkövetkező generációknak is lehetősége legyen a nyugodt, békés életre.

Folymatosan kapunk meghívásokat különböző előadásokra, melyekről igyekszünk beszámolni.


Hegyhát Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intémény 2012. május 12.

Előadó: Bangó Viktória, a Zöldtárs Alapítvány titkára, okleveles környezetkutató és Baka György, a Zöldtárs Alapítvány elnöke

Az Alapítvány munkatársai a Hegyhát Általános Iskola meghívásának eleget téve tartott egy átfogó egy órás előadást az érdeklődő gyerekeknek, pedagógusoknak Környezetvédelemről, Klímadilemmáról.

Az előadás első felében a gyerekek többek között megismerkedhettek a tudatos vásárlás filozófiájával, a komposztálás mechanikájával, a szelektív hulladékgyűjtés menetével, illetve fontosságával; majd a második részben a globális klímaváltozás, klímadilemma kapta a főszerepet. Szó volt többek között a népsségrobbanás problematikájáról, korunk energiafüggőségéről, fosszilis és nem fosszilis energiahordozókról és az üvegházgázokról.
A gyerekeket bevonva, interaktív jelleggel zajlott az esemény, mely során a helyesen válaszoló kis diákok kisebb ajándékokkal lehettek gazdagabbak.

További képek elérhetőek ITT!


VII. Zöldfülű Játszóház

A Zöldtárs Alapítvány is részt vett az Ökocsiga Egyesület által hetedik alkalommal megrendezett játszóházban. Gyerekeknek vitt feladatainkkal komposztálni, szelektíven gyűjteni és háztartásunkat kicsit zöldebbé tenni tanítottuk a gyerekeket.

Három önkéntesünk segítségével minden gyerek nyugodtan, felnőtt oktatással játszhatta végig a feladatokat. Már meg sem lepődtünk azon, hogy a "Kukatündér" című játékunkat a gyerekek jobban oldották meg, mint kísérő szüleik.


Szedresi Általános Iskola, 2011. április 05.

Előadó: Baka György, a Zöldtárs Alapítvány elnöke

A téma a környezetvédelem, klímavédelem, embervédelem volt. Az iskola könyvtárterme zsúfolásig megtelt, majd a technikai feladatok megoldása után elkezdődött az előadás. A hallgatóság végig feszülten figyelt az előadóra, aki bevonta a gyerekeket egy közös beszélgetésbe. Csoportos és egyéni feladványok tették mozgalmassá az egyébként is színes, érdekes előadást. Tovább>>>

További képek a Szekszárdi Klímakör Facebook oldalán láthatóak.


Gyakorló Általános Iskola, 2011. március 31.

Előadó: Gaál Zsófia, a Zöldtárs Alapítvány titkára, okleveles környezetmérnök

A Ne légy birka! című verseny programsorozatának keretében szervezett rendezvényre több osztályból érkezett a fiatal hallgatóság. Az átfogó tájékoztató célja a diákok ráébresztése volt arra, hogy milyen környezet veszi őket körül, és mit tehetnek azért, hogy szebb, tisztább helyen éljenek. Tovább>>>

További képek a Szekszárdi Klímakör Facebook oldalán láthatóak.