ZÖLDTÁRS Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány
  • 7100 Szekszárd, Bartók u. 7.
  • E-mail: info@zoldtars.hu
  • Tel./fax: +36 30 957-4835
Köszönjük, hogy felajánlja jövedelem adója 1%-át szervezetünk részére

Navigáció

Hírek, újdonságok

Gazdálkodj Ökosan
Klímariadó Tolna megyében

...
A ZÖLDTÁRS ALAPÍTVÁNY ELÉRHETŐSÉGE:

BAKA GYÖRGY, ELNÖK
06-30/9574-835
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:
8.00 - 17.00
Napkollektoros aszalógép

...
Hajnal Klára: Itt és most
Adó 1%

Ha a jövőben is szeretnétek részt venni a Zöldtárs...
Óévbúcsúztató, zsírégető túra
Klímaalap

Szekszárd MJ Város Önkormányzata idén is megszavazta a 2012. évre a 4 millió Ft-os Klímaalapot. A Klímaalapból olyan helyi programok megvalósítására lehet...
Lösz szurdik tanösvények

A tájékoztató füzet innen letölthető.

...
Javítóműhelyek adatbázisa
Szekszárdi Klímakör a Facebookon

Csatlakozz a Szekszárdi Klímakör online közösségéhez, és értesülj a legfrissebb eseményeinkről! Fújjunk együtt riadót!...
Komposztáljunk

A komposztálás a legősibb hulladék-hasznosító eljárás. A kukába kerülő szemétnek 30-35%-...
Szekszárdi Klímakör

A Szekszárdi Klímakörrel kapcsolatos munkaanyagok, ülések jegyzőkönyvei, beérkezett javaslatok, és egyéb letölthető anyagok egy helyen.

...
Aprítógép

KEOP pályázataink keretében aprítógépek kerültek beszerzésre. Az aprítógépek bérelhetőek.

Szekszárdon és környékén a következő bérleti szerződésben...
Környezettudatos család

Környezettudatos család programunk keretében nagyszabású záró fórum került megrendezésre. A fórum igazán sikeresen zárult. A közel 40 résztvevőtől elégedett...

Gyakran ismételt kérdések

Kérjük tegye fel környezet- és természetvédelmi kérdését a ZÖLDTÁRS Környezetvédelmi Közhasznú alapítvány munkatársainak és Ők készséggel válaszolnak.

Kérdéseit az alábbi elérhetőségeken teheti fel:

Levélben: 7100 Szekszárd, Béri B. Á. u. 91. Fszt. 1.
Telefonon: 06-74/414-217
E-mailben: info@zoldtars.huVegyes tüzelésű kazánban olyan dolgok tüzelése, ami környezetszennyező (irtózatos bűzt árasztva az utca lakóira).

Teendő: Jegyzőhöz írásos panasz benyújtása (javasoljuk, hogy ajánlott levélben). Ha megalapozott, akkor a jegyző fordul a Környezetvédelmi Felügyelőséghez.

Indok: A levegő védelmével kapcsolatos egyes szabályokról szóló 21/2001. (II.14.) Korm. rendelet 23.§ (3) bekezdése meghatározza, hogy a települési önkormányzat jegyzője környezetvédelmi hatósági hatáskörében jár el az egy háztartásban élő személy(ek) mindennapi szükségleteinek kielégítésére, otthona fenntartására szolgáló tevékenység és az ahhoz használt berendezés; a családi ház 500 kW névleges bemenő hőteljesítményt meg nem haladó tüzelő- és egyéb, kizárólag füstgázt kibocsátó berendezés forrásaival, valamint a 140 kW névleges bemenő hőteljesítményt meg nem haladó tüzelő- és egyéb, kizárólag füstgázt kibocsátó berendezések forrásaival kapcsolatos levegőtisztaság-védelmi ügyekben. A Korm. rendelet 23.§ (4) bekezdése alapján a települési önkormányzat jegyzője megteszi a szükséges intézkedéseket a levegővédelmi követelmények betartása érdekében, mely a tüzeléshez felhasznált anyagtól függően a Felügyelőség eljárását is eredményezheti.

Otthoni gépjavító, gépszerelő, autószerelő nem megfelelő körülmények között (talajjal érintkező olaj, engedély nélküli festés, autómosásból technológiai szennyvíz a talajra, talajvízbe folyik).

Teendő: Közérdekű bejelentést kell tenni a Környezetvédelmi Felügyelőséghez szóban vagy írásban. A közérdekű bejelentést szóban személyesen a Felügyelőség Ügyfélszolgálatán (Székesfehérvár, Hosszúsétatér 1.), illetve telefonon (22/514-310) teheti meg. Amennyiben írásban keresi meg hivatalt, úgy levelét a 8002 Székesfehérvár, Pf.: 137. címre küldje. Elektronikus levélben való megkeresés esetén a bejelentést a kozepdunantuli@zoldhatosag.hu email-címre lehet küldeni.

Egyéb kiegészítések: A panaszt és a közérdekű bejelentést a beérkezéstől számított harminc napon belül kell elbírálni.

A közérdekű bejelentés, panasz esetében rögzítendő adatok:

-    A bejelentéssel érintett személy, gazdálkodó szervezet neve, lakcíme, székhelyének címe.

-    A bejelentéssel érintett ingatlan, épület, telephely stb. megjelölése.

-    A bejelentés tárgya, a probléma részletes leírása, az ingatlanon belül az esetleges szennyezés, ill. egyéb környezeti probléma helyének pontos megnevezése, jellege, kiterjedése, egyéb a bejelentés szempontjából lényeges körülmények.

-    Nyilatkozat arról, hogy mióta áll fenn a bejelentett probléma, mióta van a bejelentőnek tudomása a környezetszennyező tevékenységről, mulasztásról, ill. állapotról.

-    A panaszos, ill. bejelentő személyes adatai. Az adatok felvételekor tájékoztatni kell a bejelentőt, hogy személyes adatai csak a bejelentés alapján kezdeményezett eljárás lefolytatására hatáskörrel rendelkező szerv részére adhatóak át, amennyiben e szerv annak kezelésére törvény alapján jogosult vagy az adatai továbbításához a bejelentő egyértelműen hozzájárult.

-    A bejelentőt nyilatkoztatni kell, hogy hozzájárul-e az adatai nyilvánosságra hozatalához a bejelentés alapján esetlegesen lefolytatandó eljárás során.

-    Amennyiben a bejelentő nem járul hozzá személyes adatai felvételéhez tájékoztatni kell, hogy a közérdekű kérelmekkel, panaszokkal és bejelentésekkel kapcsolatos eljárásról szóló 2004. évi XXIX. törvény 142.§ (6) bekezdése alapján a névtelen bejelentés vizsgálata mellőzhető.

"Azokat az embereket kedvelem, akik többet tesznek a világhoz, mint amennyit elvesznek belőle"


/Wessely Gábor: Rozsdaszínű álomvilág/
SZEKSZÁRD IDŐJÁRÁSA
A múltban és most

ÚJ SOROZAT

Gazdálkodj Ökosan
kezdőlap