Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szekszárdi Klímakör és a Zöldtárs Környezetvédelmi Alapítvány

2015. szeptember 22-én (kedden)

„Autómentes napot” szervez Szekszárdon.

Az akció célja, hogy ezen a napon a városban érzékelhetően csökkenjen a gépjárműforgalom, különösen a reggeli és délutáni „iskolajáratok” időszakában. Helyette a diákok és szülők menjenek gyalogosan, vagy aki teheti kerékpárral, illetve a helyi buszjáratokkal.

Hívunk és várunk Mindenkit aki mozogni, bringázni szeretne, a szeptember 22-én (kedd) délután 14:30 órától, a Garay térről induló két kerékpártúrára.


A gyorsabban kerekezőknek javasoljuk: Szekszárd Garay tér- Szt. István tér- Hunyadi u.- Keselyűsi út-Őcsényi körforgalom - Keselyűsi út- Keselyűsi csárda-Dunatöltés- Sió-zsilip (Árvízkapu)- Szent László Duna-híd és ugyanezen az útvonalon vissza a Garay térig. Az út hossza kb. 38 km, várható visszaérkezés kb. 18:00.

A nyugisabban kerekezőknek javasoljuk: Szekszárd Garay tér- Szt. István tér- Hunyadi u.- Keselyűsi út-Őcsényi körforgalom - Keselyűsi út- Keselyűsi csárda- Dunatöltés- Sió-zsilip (Árvízkapu) és ugyanezen az útvonalon vissza a Garay térig. Az út hossza kb. 30 km, várható visszaérkezés kb. 18:00.

A Városi Rendőrkapitányság támogatja az akciót, napközben a kerékpárosok biztonságérzetét javító fokozott rendőri jelenléttel, majd a kerékpáros túra rendőri biztosításával.

A kerékpáros túra műszaki biztosítását a www.bringakölcsönzés.hu végzi.

Az M-Digit Kft. és a Scarabeus Kft. színes plakátnyomtatással támogatja az autómentes napot.

A program létrejötte a Szekszárdi Klímakör támogatásának köszönhető. (A résztvevőknek ásványvizet, almát biztosítunk.)