Az illegális gumilerakókról

A közelmúltban két illegális gumilerakót számoltak fel, melynek megszervezésében a Zöldtárs Alapítvány működött közre. Május közepén a Csörge-tó-nál fedezte fel egy lakos a jelentős mennyiségű autógumi halmot. A veszélyes hulladékot, azóta a város elszállíttatta és az elkövető(k) után eljárást indítottak.

Az illegális gumihulladék-lerakó felszámolásáról megjelent cikkek hatására többen keresték a Zöldtárs Alapítványt, hogy mit kezdjenek az otthon félretett lefutott gumiabroncsokkal.



Az Alapítvány felvette a kapcsolatot több helyi gumis vállalkozással – (Kirschnell, Csányi gumiszerviz), hogy náluk a lakosok ingyenesen lerakhassák a felesleges gumiabroncsaikat.

A Zöldtárs Alapítvány, a Polgármesteri Hivatal Közmunkás programja és a Szekszárdi MÁV Állomásfőnökség együttműködésével került felszámolásra 2010. június 4-én a vasúti pályaudvarról is látható Sport utcai illegális gumihulladék-lerakó.

Ez utóbbi akciónak fontos mondanivalója, hogy ma már ingyenesen elszállítják a feleslegessé vált gumi abroncsokat, tehát lerakásuk nem csak környezetszennyező, hanem abszolúte felesleges is.