Barbár támadás a Madárbarát park ellen

Lakossági bejelentésre járt a szekszárdi Madárbarát parkban a Zöldtárs Alapítvány. A park látványa szép volt, ugyanakkor lehangoló, dühítő. A virágoktól, madárfüttytől és a napfénytől jókedvre derülhetett bárki arra járó, azonban a figyelmes járókelő észrevehette a rombolás nyomait is.

Négy kétméteres facsemete esett áldozatául az értelmetlen pusztításnak, a táblát már korábban megrongálhatták.


A friss sebek, amelyeket a derékba tört fatorzókon láthattunk, a melléjük hajított, még zöldellő ágak arról árulkodtak, hogy nemrég történt a gyalázatos eset. Milyen elvetemült emberek tehetnek ilyet, kérdezte a bejelentő, és mi egyetértünk vele. A helyszínen járva megkérdeztünk egy helybélit, aki elmondta, hogy az utcában lakó suhancok voltak az elkövetők. Butaságból, heccből, feltűnési vágyból, hirtelen ötlettől vezetve, hogy jót szórakozzanak azon, hogy amit más létrehozott, azt ők könnyedén tönkretehetik. Hogyan képes valaki egy védtelen fát derékba törve megcsonkítani? Milyen nevelést kapott az ilyen? Mit tehetünk ez ellen? Mit tehetünk azért, hogy az emberek a szépet lássák és értékeljék, éltessék? A jóérzésű lakosoknak már elegük van ezekből az állandó primitív, erőszakos megnyilvánulásokból, és arra várnak, hogy a hivatal tegyen valamit, mondván, ők nem tudnak, nem mernek ez ellen fellépni.

 A Zöldtárs Alapítvány ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Bencze Ferenc utcai Madárbarát park fáinak megrongálása miatt.

További képek itt láthatóak >>>Matus János, Szekszárd, Zöldtárs Alapítvány, 2011. április 19.