ZÖLDTÁRS Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány
  • 7100 Szekszárd, Bartók u. 7.
  • E-mail: info@zoldtars.hu
  • Tel./fax: +36 30 957-4835
Köszönjük, hogy felajánlja jövedelem adója 1%-át szervezetünk részére

Navigáció

Hírek, újdonságok

Gazdálkodj Ökosan
Klímariadó Tolna megyében

...
A ZÖLDTÁRS ALAPÍTVÁNY ELÉRHETŐSÉGE:

BAKA GYÖRGY, ELNÖK
06-30/9574-835
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:
8.00 - 17.00
Napkollektoros aszalógép

...
Hajnal Klára: Itt és most
Adó 1%

Ha a jövőben is szeretnétek részt venni a Zöldtárs...
Óévbúcsúztató, zsírégető túra
Klímaalap

Szekszárd MJ Város Önkormányzata idén is megszavazta a 2012. évre a 4 millió Ft-os Klímaalapot. A Klímaalapból olyan helyi programok megvalósítására lehet...
Lösz szurdik tanösvények

A tájékoztató füzet innen letölthető.

...
Javítóműhelyek adatbázisa
Szekszárdi Klímakör a Facebookon

Csatlakozz a Szekszárdi Klímakör online közösségéhez, és értesülj a legfrissebb eseményeinkről! Fújjunk együtt riadót!...
Komposztáljunk

A komposztálás a legősibb hulladék-hasznosító eljárás. A kukába kerülő szemétnek 30-35%-...
Szekszárdi Klímakör

A Szekszárdi Klímakörrel kapcsolatos munkaanyagok, ülések jegyzőkönyvei, beérkezett javaslatok, és egyéb letölthető anyagok egy helyen.

...
Aprítógép

KEOP pályázataink keretében aprítógépek kerültek beszerzésre. Az aprítógépek bérelhetőek.

Szekszárdon és környékén a következő bérleti szerződésben...
Környezettudatos család

Környezettudatos család programunk keretében nagyszabású záró fórum került megrendezésre. A fórum igazán sikeresen zárult. A közel 40 résztvevőtől elégedett...
Pintér Sándornak, a Pilisi KlímaBarát Kör vezetőjének meghívására a Szekszárdi Klímakör tevékenységét koordináló Zöldtárs Alapítvány képviselői is részt vettek az Újlengyel határában levő Győrfi Bio-Tanyán május 28-án (szombaton) szervezett nyárköszöntő programon. A programra a közeli falvakból biciklivel, távolabbról összehangolt „telekocsival” jöttek az érdeklödők.

A közel kétszáz érdeklődőt a község polgármestere köszöntötte, majd sokszínű program fogadta a kíváncsiskodókat. A bio-tanya közösségi termében előadások hangzottak el, de volt íjászbemutató, tűzoltó bemutató, gyógynövény vásár is. A legnagyobb népszerűségnek az állatfarm örvendett, ahol a városi gyerekek rácsodálkozhattak, hogy a pecsenyekacsa nem az áruházak mélyhűtőjében születik, hanem kacsatojásból kel ki a kiskacsa (és ez nem kacsa!).

Az előadások közül az egészséges táplálkozás (amelynek fő gondolatai: kevés hús, mérsékelt szénhidrát és sok zöldség, gyümölcs fogyasztása, persze összhangban az életmód energia-szükségletével) és a mobiltelefónia egészségi hatásai (tényleg nem hat ránk a sugárözön?) voltak népszerűek. Délután a klímabarát települések képviselői tartottak megbeszélést, aminek a fő témája az élelmiszer önellátás és a helyi termékek támogatása a több ezer km-ről idehozott és sokszor bizonytalan összetételű élelmiszerek helyett. ( Egyébként az ebéd helyben főzött babgulyás volt.)

És hogy milyen az egészséges élelmiszer, arról a késődélutáni helyszíni bemutatón nyerhettünk igazán képet, amikor megtekintettük a bio-gazdaság 2,5 hektáros vegyszermentes kertészetét. A bio-gazdálkodás sarokpontjai: szerves tápanyag utánpótlás (műtrágya kizárva), vegyszermentes eljárások, növénytársítások, vetésforgó és sok-sok kézimunka. Ja és a tanyán nincs TV, bár a sok munka után úgysem nézné senki.
"Azokat az embereket kedvelem, akik többet tesznek a világhoz, mint amennyit elvesznek belőle"


/Wessely Gábor: Rozsdaszínű álomvilág/
SZEKSZÁRD IDŐJÁRÁSA
A múltban és most

ÚJ SOROZAT

Gazdálkodj Ökosan
kezdőlap