ZÖLDTÁRS Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány
  • 7100 Szekszárd, Bartók u. 7.
  • E-mail: info@zoldtars.hu
  • Tel./fax: +36 30 957-4835
Köszönjük, hogy felajánlja jövedelem adója 1%-át szervezetünk részére

Navigáció

Hírek, újdonságok

Gazdálkodj Ökosan
Klímariadó Tolna megyében

...
A ZÖLDTÁRS ALAPÍTVÁNY ELÉRHETŐSÉGE:

BAKA GYÖRGY, ELNÖK
06-30/9574-835
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:
8.00 - 17.00
Napkollektoros aszalógép

...
Hajnal Klára: Itt és most
Adó 1%

Ha a jövőben is szeretnétek részt venni a Zöldtárs...
Óévbúcsúztató, zsírégető túra
Klímaalap

Szekszárd MJ Város Önkormányzata idén is megszavazta a 2012. évre a 4 millió Ft-os Klímaalapot. A Klímaalapból olyan helyi programok megvalósítására lehet...
Lösz szurdik tanösvények

A tájékoztató füzet innen letölthető.

...
Javítóműhelyek adatbázisa
Szekszárdi Klímakör a Facebookon

Csatlakozz a Szekszárdi Klímakör online közösségéhez, és értesülj a legfrissebb eseményeinkről! Fújjunk együtt riadót!...
Komposztáljunk

A komposztálás a legősibb hulladék-hasznosító eljárás. A kukába kerülő szemétnek 30-35%-...
Szekszárdi Klímakör

A Szekszárdi Klímakörrel kapcsolatos munkaanyagok, ülések jegyzőkönyvei, beérkezett javaslatok, és egyéb letölthető anyagok egy helyen.

...
Aprítógép

KEOP pályázataink keretében aprítógépek kerültek beszerzésre. Az aprítógépek bérelhetőek.

Szekszárdon és környékén a következő bérleti szerződésben...
Környezettudatos család

Környezettudatos család programunk keretében nagyszabású záró fórum került megrendezésre. A fórum igazán sikeresen zárult. A közel 40 résztvevőtől elégedett...

2013. február 8-án került megrendezésre Kölesden a Zöldtárs Alapítvány szervezésében a Klímanap, mely a „Klímabarát mintaprogram Szekszárd térségében” elnevezésű programsorozat 3. állomása volt. Az egész napos programon közel 140 gyermek és 30 felnőtt vett részt.

Nagy érdeklődéssel fogadták mind az alsós, mind a felsős gyermekek a klímaprogramot, mely keretén belül lehetőségük nyílt filmeket megtekinteni, illetve a saját ökológiai lábnyomukat is kiszámolni.

A kisebbek egy Dr. Bubó rajzfilm segítségével tudhattak meg többet a környezetszennyezésről, illetve a környezet védésének fontosságáról. A nagyobbak a klímaváltozás következtében életterükről kiszoruló jegesmedvék viszontagságaival szembesülhettek egy film segítségével, majd ezt követően tanáraikkal együtt kiszámolhatták az ökológiai lábnyomukat, vagyis, hogy mekkora terület is kell ahhoz, előállítsák az ő számukra szükséges élelmiszert, energiát és mindent, amire szükségük van. Továbbá, hogy mekkora földre és vízre van szükségük önmaguk fenntartásához és az általuk megtermelt hulladékártalmatlanításához. Délután a civil lakosság számára folytatódott a program, akik úgyszintén megtekintettek egy filmet, majd ennek kapcsán beszélgettek a világunkat érintő, földünket sújtó klímaváltozásról, illetve a megelőzés és alkalmazkodás lehetőségéről.

IMG_1066.JPG

Összességében elmondható, hogy nagyon pozitív volt a résztvevők visszajelzése a programról és fontosnak tartják, hogy beszéljük ezekről a problémákról és a legfontosabb, hogy igényük is van az embereknek arra, hogy minél többet tudjanak meg a Földünket és saját magunkat is veszélyeztető klíma dilemmákról, illetve a megelőzésről és alternatív lehetőségekről!

A következő Klímanap 2013. február 18-án lesz, Decsen, melyről Tóth Annánál lehet érdeklődni a 20/941-6316-os telefonszámon.

További fotók megtekinthetők: ITT!

2013-02-11

Bangó Viktória

"Azokat az embereket kedvelem, akik többet tesznek a világhoz, mint amennyit elvesznek belőle"


/Wessely Gábor: Rozsdaszínű álomvilág/
SZEKSZÁRD IDŐJÁRÁSA
A múltban és most

ÚJ SOROZAT

Gazdálkodj Ökosan
kezdőlap