Madárbarát Park Szekszárdon

Értelmetlen pusztítás áldozata lett 4 facsemete. A részletekről itt olvashat:
A több mint egy éves civil összefogás és munka eredménye az a Madárbarát Park, melyet 2010. október 16-án avattak fel a Prantner János utcában.

Pályázati támogatásból kerültek megvásárlásra az őshonos fák és cserjék, a pillangókert növényei és a nyersanyagok a padokhoz. Tekintettel az alacsony pályázati finanszírozásra a Madárbarát Park nem jöhetett volna létre, ha nem támogatja 8 szekszárdi vállalkozó, 4 civil szervezet, 6 intézmény és 2 magánszemély. A fák ültetése és a sétaösvény kialakítása, az információs tábla, a denevér és madárodúk valamint, madáretető és –itató támogatói hozzájárulásból valósult meg.
A Négy Évszak Waldorf Pedagógiai Alapítvány a Prantner – Kisfaludy - Bencze Ferenc utcák által határolt park felújítására, rehabilitációjára és madárbarát parkká alakítására pályázott sikerrel. A Prantner utcai parkban szeretnénk őshonos növényzettel, madáretetővel és itatóval kedvezni a park madarainak, továbbá a kényelmesebb séta kedvéért sétaösvényt kialakítani. A város egyik legnagyobb parkjában szeretnénk az idősebb embereknek is kedvezni azzal, hogy padokat és kézi szemeteseket helyezünk ki. A park látogatóit egy tájékoztató tábla segíti majd a madarak felismerésében.

A pályázat beadásában együttműködnek az alábbi szervezetek és intézmények:
  • Zöldtárs Alapítvány
  • Csiga-Biga Mozgás- és Képességfejlesztő Alapítvány
  • Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
  • Wunderland Óvoda
  • Szent Rita Katolikus Óvoda
  • Gyermeklánc Óvoda
  • Dienes Valéria Általános Iskola
  • Polgárőrség Szekszárd
  • Faművesség Gemenc Kft.
Ezt a kétfordulós pályázatot az Ökotárs Alapítvány a MOL-lal együttműködve hirdetette meg közösségi funkciójú zöld területek létesítésére, fejlesztésére és rehabilitációjára.

A program a helyi lakosság és a civilek összefogásával valósulhat csak meg, ezért a lakosság aktív közreműködésére számítunk. Fontos, hogy mindenki lehetőséget kapjon ötletet és véleményt nyilvánítani a park tervezésében és kivitelezésében.


A pályázat támogatása anyagiakban mérve nem jelentős (400.000 - 600.000 Ft), a hangsúly a közösség összefogásán, az önkéntes munkán van. Kérjük Önöket, hogy mondják el a programmal kapcsolatos véleményüket, ha módjukban áll támogassanak minket önkéntes munkájukkal.

A kiírt pályázatról bővebb információt a http://zoldovezet.okotars.hu honlapon talál.

 

A pályázattal kapcsolatos kérdésével forduljon Páll Laurához a laura@szekszard.hu e-mail címen, vagy a 06 30/4948-028-as telefonszámon.

Támogatását előre köszönjük!