ZÖLDTÁRS Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány
  • 7100 Szekszárd, Bartók u. 7.
  • E-mail: info@zoldtars.hu
  • Tel./fax: +36 30 957-4835
Köszönjük, hogy felajánlja jövedelem adója 1%-át szervezetünk részére

Navigáció

Hírek, újdonságok

Gazdálkodj Ökosan
Klímariadó Tolna megyében

...
A ZÖLDTÁRS ALAPÍTVÁNY ELÉRHETŐSÉGE:

BAKA GYÖRGY, ELNÖK
06-30/9574-835
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:
8.00 - 17.00
Napkollektoros aszalógép

...
Hajnal Klára: Itt és most
Adó 1%

Ha a jövőben is szeretnétek részt venni a Zöldtárs...
Óévbúcsúztató, zsírégető túra
Klímaalap

Szekszárd MJ Város Önkormányzata idén is megszavazta a 2012. évre a 4 millió Ft-os Klímaalapot. A Klímaalapból olyan helyi programok megvalósítására lehet...
Lösz szurdik tanösvények

A tájékoztató füzet innen letölthető.

...
Javítóműhelyek adatbázisa
Szekszárdi Klímakör a Facebookon

Csatlakozz a Szekszárdi Klímakör online közösségéhez, és értesülj a legfrissebb eseményeinkről! Fújjunk együtt riadót!...
Komposztáljunk

A komposztálás a legősibb hulladék-hasznosító eljárás. A kukába kerülő szemétnek 30-35%-...
Szekszárdi Klímakör

A Szekszárdi Klímakörrel kapcsolatos munkaanyagok, ülések jegyzőkönyvei, beérkezett javaslatok, és egyéb letölthető anyagok egy helyen.

...
Aprítógép

KEOP pályázataink keretében már több mint 10 éve aprítógépek kerültek beszerzésre. Az aprítógépek folyamatosan használatban vannak. A Szőlő-Szem Egyeüsletnél...
Környezettudatos család

Környezettudatos család programunk keretében nagyszabású záró fórum került megrendezésre. A fórum igazán sikeresen zárult. A közel 40 résztvevőtől elégedett...
Az avar és kerti hulladékok égetésének 2021. január 1-től történő betiltása (a Kormány a veszélyhelyzet végéig még engedélyezte az égetést) miatt sok szekszárdi telektulajdonos részéről felmerült a szőlővenyige és ágnyesedék aprításának igénye. Sokféle elektromos és benzinmotoros aprítógépet kínál a kereskedelem, de az is megfontolandó, hogy aprításra szakosodott vállalkozót bízzunk meg az aprítással.
 
Az Alapítvány igyekszik segíteni az aprítás elterjedését, ezért elkezdte összegyűjteni a környéken elérhető lehetőségeket. Szívesen fogadjuk további vállalkozók, önkéntesek jelentkezését, akik aprítást vállalnak.
 
Révész György Vállalkozó
 
Révész György Vállalkozó Hecht 6642 típusú, 15 lóerős benzinmotoros aprítógépével vállal ágaprítást a szekszárdi kerttulajdonosok részére, 15.000 Ft/üzemóra áron.
 
A Zöldtárs Alapítvány által 2021. március 2-án, működés közben megtekintett aprítógép kb. 4-5 cm-es ágvastagságig mindenfajta ágat és venyigét nagy biztonsággal aprít, 1-2 cm-es méretre.
 
A Vállalkozó tájékoztatása szerint az aprításra előkészített 1,5-2,0 laza köbméter ágat, venyigét kb. 1 óra alatt tudja leaprítani. Az „előkészítettség” két dolgot jelent: - az ágak olyan helyre vannak összehordva, hogy a gépjármű vontatta aprítógéppel melléje lehessen állni, (tehát ne kelljen 10-20 méteres távolságokra levő kupacokból összevadászni az aprítandó ágakat) - az ágak beleférjenek az aprítógép 50 x 50 cm-es garatjába, tehát nagyobb méretű ágakat aprítás előtt ne kelljen még motoros fűrésszel, vagy ágvágóval kisebb méretűre aprítani.
 
A Vállalkozó tájékoztatása szerint:
- az 1 üzemóránál rövidebb időtartamú gépi aprítási munkába beleszámítja a kiszállás időtartamát,
- az 1 óránál hosszabb időtartamú munkába nem számítja bele a kiszállás időtartamát,
- ha a gépi aprítás megkezdése előtt szükség van az ágak összehordására és / vagy kézi darabolására, akkor az erre fordított időt 5.000 Ft/óra áron számolja el.
 
Révész György Egyéni Vállalkozó elérhetőségei: 7143 Őcsény, Kazinczy u. 13. Tel.: 30/558-9701 e-mail: reveszgyuri2@gmail.com web.: reveszgyuri.5mp.eu
 
Szőlő-Szem Egyesület

A Szőlő-Szem Egyesület egy Dolmar PH-6538 tipusu aprítógéppel rendelkezik, mely előre egyeztett időpontban igénybevehető. Az igénybevételnél elsőbbséget élveznek az Egyesület tagjai. Az igénybevétellel kapcsolatban az Egyesület vezető tanyabizalmiját vagy az adott terület tanyabizalmiját lehet keresni. 
 
Elérhetőség:
Balogh László tanyabizalmi: 30/377-9006  
 
"Azokat az embereket kedvelem, akik többet tesznek a világhoz, mint amennyit elvesznek belőle"


/Wessely Gábor: Rozsdaszínű álomvilág/
SZEKSZÁRD IDŐJÁRÁSA
A múltban és most

ÚJ SOROZAT

Gazdálkodj Ökosan
kezdőlap