ZÖLDTÁRS Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány
  • 7100 Szekszárd, Bartók u. 7.
  • E-mail: info@zoldtars.hu
  • Tel./fax: +36 30 957-4835
Köszönjük, hogy felajánlja jövedelem adója 1%-át szervezetünk részére

Navigáció

Hírek, újdonságok

Gazdálkodj Ökosan
Klímariadó Tolna megyében

...
A ZÖLDTÁRS ALAPÍTVÁNY ELÉRHETŐSÉGE:

BAKA GYÖRGY, ELNÖK
06-30/9574-835
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:
8.00 - 17.00
Napkollektoros aszalógép

...
Hajnal Klára: Itt és most
Adó 1%

Ha a jövőben is szeretnétek részt venni a Zöldtárs...
Óévbúcsúztató, zsírégető túra
Klímaalap

Szekszárd MJ Város Önkormányzata idén is megszavazta a 2012. évre a 4 millió Ft-os Klímaalapot. A Klímaalapból olyan helyi programok megvalósítására lehet...
Lösz szurdik tanösvények

A tájékoztató füzet innen letölthető.

...
Javítóműhelyek adatbázisa
Szekszárdi Klímakör a Facebookon

Csatlakozz a Szekszárdi Klímakör online közösségéhez, és értesülj a legfrissebb eseményeinkről! Fújjunk együtt riadót!...
Komposztáljunk

A komposztálás a legősibb hulladék-hasznosító eljárás. A kukába kerülő szemétnek 30-35%-...
Szekszárdi Klímakör

A Szekszárdi Klímakörrel kapcsolatos munkaanyagok, ülések jegyzőkönyvei, beérkezett javaslatok, és egyéb letölthető anyagok egy helyen.

...
Aprítógép

KEOP pályázataink keretében aprítógépek kerültek beszerzésre. Az aprítógépek bérelhetőek.

Szekszárdon és környékén a következő bérleti szerződésben...
Környezettudatos család

Környezettudatos család programunk keretében nagyszabású záró fórum került megrendezésre. A fórum igazán sikeresen zárult. A közel 40 résztvevőtől elégedett...
V. Dél-Dunántúl Zöld Szigetei – Konferencia a Tolnai-dombságért Október 18-án került megrendezésre a - Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. és a Duna-Dráva Nemzeti Park társszervezésében - Tolnai-dombság természeti értékeit bemutató V. Dél-Dunántúl Zöld Szigetei Konferencia. A Konferencia Poszter-szekciójában a Szekszárdi Klímakört Baka György, a Zöldtárs Alapítvány képviselője mutatta be.

A nap során számos előadáson vehettek részt az érdeklődők, így Alapítványunk tagjai is. Az előadások a Tolnai-dombság természeti értékei és a velük való tartamos gazdálkodás köré épültek.

Mintegy száz regisztrált résztvevővel zajlott le a Gyulaj Zrt. lengyel-annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központjában a konferencia.

Az összegyűlteket Lőrincz Andrea, Lengyel község polgármestere köszöntötte elsőként. A Gyulaj Zrt. részéről Gőbölös Péter vezérigazgató nyitóbeszédének gondolatai remek alapot teremtettek a plenáris ülés előadásaihoz.

Dr. Kevey Balázs a plenáris ülés első előadójaként felhívta a figyelmet azokra a kutatási lehetőségekre, amelyeket a Tolnai- dombság területe a mai napig rejt magában. Gál László a Gyulaj Zrt. Erdőművelési és közjóléti ágazatvezetője előadásában bemutatta a természetszerű erdőgazdálkodás lehetséges módjait, kísérleti területeit a Gyulaj Zrt. közjóléti rendeltetésű erdeiben. Kováts László eléőadásában a Natura 2000 területek Tolnai-dombságot érintő területeinek fontosságát emelte ki.

Délben az annafürdői fák alatt terített asztal várta a megfáradt hallgatóságot egy kis ebéddel. Az ebédet követően volt egy kis szünet, ahol az érdeklődök tehettek egy kisebb sétát az erdészet területén, megnézhették a szarvasokat, illetve dámszarvasokat.

A délutáni előadásokat két szekcióra bontották: Természettudomány szekcióra, és Természet és társadalom szekcióra. Ezeket követte kiegészítésképpen a Poszter szekció, melynek darabjait az épület felső galériájában állították ki.

A Természettudományi szekció foglalkozott a Tolnai-dombság geológiájával (Dr. Konrád Gyula), a löszvegetációval, a száraz cserjésekkel. Ismertették a Magyar Madártani Egyesület Szekszárdi Csoportjának tevékenységét, tájékoztatás hangzott el a Tolnai-dombság vadállományának és vadgazdálkodásának napjainkban történő változásairól.

Az előadásokról elmondható, hogy rendkívül sokszínűek voltak témaválasztás tekintetében, bár a jövőre való tekintettel jó lenne, ha az előadók több időt kapnának témájuk kifejtésére, mert pár téma igényelt volna még alaposabb kifejtést.


Bangó Viktória
2012-11-05
"Azokat az embereket kedvelem, akik többet tesznek a világhoz, mint amennyit elvesznek belőle"


/Wessely Gábor: Rozsdaszínű álomvilág/
SZEKSZÁRD IDŐJÁRÁSA
A múltban és most

ÚJ SOROZAT

Gazdálkodj Ökosan
kezdőlap