Javítóműhelyek adatbázisaMinden egyes tárgy kidobása előtt, gondoljuk végig, hogy tényleg a hulladéklerakóban a helye, vagy talán mégis ki lehet még hozni belőle valamit?
Kézenfekvő, mégsem tesszük, pedig régen a javíttatás magától értetődő volt. Az igénytelen, egyszer használatos tárgyak és a divatkövetésre sarkalló reklámok mind azt sugallják, hogy a minőségi problémákra a tárgyak sűrű lecserélése az ideális megoldás. Valóban szükséges lecserélni a mobiltelefonunkat akkor, amikor az egyetlen érv a reklámban az, hogy a maga néhány hónapos létezésével máris szégyellni valóan divatjamúlt a készülék?


A Zöldtárs Alapítvány a Humusz felkérésére összegyűjti a Szekszárd környéki javítóműhelyeket. Cipzár csere? Sarok javítás? Hűtőgépszerelés? Az adatbázis segítségével mindent megtalál.


ADATBÁZIS

Szekszárdi Jabítóműhelyek listája elérhető ITT!
(kattints az ITT-re)

Minőségi termék választásával kevesebb hulladék keletkezik, mert az hosszabb ideig kiszolgál bennünket. Már a vásárláskor legyen szempont a tartósság, a szervízhálózat és alkatrész-utánpótlás.


A barkácsoló férfiaknak és a kézműveskedő hölgyeknek aligha kell magyarázni, hogy egy tárgy megjavítása, kicsinosítása milyen kreatív időtöltés, az eredmény pedig örömöt fog szerezni, hiszen ez is az önkifejezés egyik útja lehet. Számtalan ötlet van arra, hogy miből mit lehet készíteni: a konzervdobozból díszes ceruzatartót, a régi varrógép lábából
asztallábat, a polcokból sámlit vagy ülőkét, használt papírlapok tiszta oldalából firkapapírt, a régi naptárakból ajándékcsomagolást vagy füzetborítót stb. Mindez kiváló társas elfoglaltság. Gyerekeink bevonásával olyan ismereteket adhatunk át játékosan, ami később is hasznukra lehet. Keressük a barkács magazinokat és könyveket még több ötletért!

Ha tud egy jó varrónőt, vagy szerelőt, kérem küldje el nekünk elérhetőségét, és nyitvatartását az info@zoldtars.hu címre, és mi feltesszük az adatbázisba.