Komposztáljunk

A Zöldtárs Alapítvány 2005 óta foglalkozik a házi komposztálás népszerűsítésével. Az elmúlt 10 évben közel 1000 ládát osztottunk ki ingyenesen Tolna megyében, és közel 20 előadást tartottunk a komposztálás létjogosultságáról.


Továbbra is egyik kiemelt programunk a Tolna megyei lakosság környezettudatosságra nevelésén belül a tudatosabb egyéni hulladékgazdálkodás elősegítése. Ennek pedig egyik legfőbb eleme, hogy a háztartásokban keletkező szerves hulladékok komposztálásra kerüljenek, ne pedig égetésre, vagy hulladéklerakóra.

Ennek érdekében 2010 első felében Szekszárd és a szekszárdi kistérség északi felének komposztálási programja címmel Európai Uniós pályázatot nyújtottunk be, melynek keretében 500 ládát oszthattunk ki. A program a végéhez ért, beszámoló itt olvasható!

2010 második felében pedig a szekszárdi kistérség déli részére irányuló komposztálási programunkat valósítjuk meg, melynek keretében 380 db komposztáló ládát helyezünk ki a következő településeken: Őcsény, Decs, Sárpilis, Szálka, Alsónána, Várdomb, Alsónyék, Bátaszék, Pörböly, Báta.

Komposztáljunk2009 programunk keretében készült kisvideó, melyből a házi komposztálás minden trükkjét megismerheti.