Levél

Környezeti nevelés

Alapítványunk nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre, így munkatársaink a szervezet által megvalósított saját programokon túl egyéb helyszíneken és módokon is hirdetik a környezet- és természetvédelem fontosságát.

Környezeti nevelési programunk elsősorban a gyerekeknek, az iskoláskorúaknak szól, de természetesen nem feledkezünk meg a környezeti problémák iránt fogékony felnőtt lakosokról sem.

Ehhez a környezeti nevelési programunkhoz kapcsolódik többek között a Gábor Dénes Főiskolán történő rendszeres előadói felkérésnek való megfelelés is. Ezenkívül jó kapcsolatot tartunk fenn több szekszárdi, illetve tolnai általános iskolával, ahol is munkatársaink időszakosan tartanak előadásokat.

A saját előadásokon kívül felvettük a kapcsolatot az Öko-iskola címmel jutalmazott Tamási Vályi Péter Szakközép Iskolával is, akikkel több közös programot is tervezünk és a náluk alkalmazott jól bevált gyakorlati módszereket a megye minél több iskolájában el kívánjuk terjeszteni.

A felnőtteknek többek között az Alapítvány programjai keretében biztosítunk tájékozódási lehetőséget. Ne feledjük, a környezet védelme a fejekben kezdődik!