Környezettud. család

  A 2009-ben útjára indított program célja a környezettudatosság erősítése a családokban, mivel a kívánatos szemléletet – egyebek között a takarékosságot az energiával, a helyes hulladékkezelést, a vegyszerek mértékletes használatát – elsősorban a családban sajátítjuk el. Vagy nem…

Az alapítvány által szervezett, előadással egybekötött vitaesteken szó esett egy átlagos család életének környezeti következményekkel is járó mozzanatairól, például a reklámok hatásáról, az egészséges táplálkozásról, a tudatos vásárlásról, az energiatakarékosságról, a testmozgás fontosságáról, az egészség és a költségtakarékosság összefüggéseiről. A vitaesteket követően a programban részt vevő civilszervezetek, magánszemélyek záró fórum keretében beszélték meg a rendezvények tanulságait, elemezve, hogy milyen lehetőségei vannak ma egy átlagos családnak környezettudatosabban, egyszersmind egészségesebben és takarékosabban élni. A vitaestek és a fórum anyaga a Környezettudatos családi praktikum című kiadványban jelent meg mintegy 1000 példányban, illetve letölthető a Zöldtárs Alapítvány honlapjáról (az oldal alján).

A program folytatódik. Az elmúlt időszak során az iskolákkal, civil szervezetekkel, magánszemélyekkel kölcsönösen jó viszony alakult ki, ami további rendezvények lehetőségeit vetítik előre. Már megvalósult programjainkról (Autómentes nap, Vízakadémia, Tapossa laposra stb.) honlapunkon olvashat. A házi praktikum ismerettára is tovább bővülhet. A Zöldtárs Alapítvány várja az ötleteket, észrevételeket, és azok jelentkezését, akik szeretnének velünk közösen tenni azért, hogy a környezetünk legyen tiszta, szép, és az is maradjon.
 - A fórum programja

Képek:
- "Ne vásárolj semmit" akciónap            
KTCS záró fórum                            

                                         - Környezettudatos családi praktikum