ZÖLDTÁRS Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány
  • 7100 Szekszárd, Bartók u. 7.
  • E-mail: info@zoldtars.hu
  • Tel./fax: +36 30 957-4835
Köszönjük, hogy felajánlja jövedelem adója 1%-át szervezetünk részére

Navigáció

Hírek, újdonságok

Gazdálkodj Ökosan
Klímariadó Tolna megyében

...
A ZÖLDTÁRS ALAPÍTVÁNY ELÉRHETŐSÉGE:

BAKA GYÖRGY, ELNÖK
06-30/9574-835
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:
8.00 - 17.00
Napkollektoros aszalógép

...
Hajnal Klára: Itt és most
Adó 1%

Ha a jövőben is szeretnétek részt venni a Zöldtárs...
Óévbúcsúztató, zsírégető túra
Klímaalap

Szekszárd MJ Város Önkormányzata idén is megszavazta a 2012. évre a 4 millió Ft-os Klímaalapot. A Klímaalapból olyan helyi programok megvalósítására lehet...
Lösz szurdik tanösvények

A tájékoztató füzet innen letölthető.

...
Javítóműhelyek adatbázisa
Szekszárdi Klímakör a Facebookon

Csatlakozz a Szekszárdi Klímakör online közösségéhez, és értesülj a legfrissebb eseményeinkről! Fújjunk együtt riadót!...
Komposztáljunk

A komposztálás a legősibb hulladék-hasznosító eljárás. A kukába kerülő szemétnek 30-35%-...
Szekszárdi Klímakör

A Szekszárdi Klímakörrel kapcsolatos munkaanyagok, ülések jegyzőkönyvei, beérkezett javaslatok, és egyéb letölthető anyagok egy helyen.

...
Aprítógép

KEOP pályázataink keretében már több mint 10 éve aprítógépek kerültek beszerzésre. Az aprítógépek folyamatosan használatban vannak. A Szőlő-Szem Egyeüsletnél...
Környezettudatos család

Környezettudatos család programunk keretében nagyszabású záró fórum került megrendezésre. A fórum igazán sikeresen zárult. A közel 40 résztvevőtől elégedett...
Előzmények

Szekszárd MJ Város 2009-ben csatlakozott a Klímabarát Települések Szövetségéhez, amely azokat a magyarországi városokat tömöríti, amelyek hajlandóak hosszútávú terveikben a károsanyag kibocsátásukat önként csökkenteni (különös tekintettel az üvegházhatást okozó gázokra) és hivatali működésüket érintve figyelni (engedélyek kiadása, városi rendezési tervek és a városüzemeltetés területein) a klímaváltozás hatásaira. A fő cél, hogy a káros hatásokat valamilyen formában enyhítsük, vagy legalább a környezetünk jelenlegi állapotát megőrizzük.

A hatékony munka érdekében alakult meg a Szekszárdi Klímakör, melynek munkáját a Zöldtárs Alapítvány koordinálja.

Munkacsoportok

A Klímakör 2010. január 25-én kapcsolt magasabb fokozatba, amikor a Polgármesteri Hivatal Nagytermében 50 fölötti érdeklődő részvételével megalakultak a munkacsoportok: energiagazdálkodási, közlekedési, környezeti nevelési, vízgazdálkodási, és hulladékgazdálkodási.

Klímastratégia

Szekszárdon klímaügyben érdemi előrelépés csak a lakosság-vállalkozások-önkormányzat-civilszervezetek közös összefogásával jöhet létre. Ebben az összefogásban az önkormányzatnak kezdeményező, szervező, integráló és példamutató szerepet kell vállalnia. A klímastratégia ennek az összefogásnak, az együttműködésnek, a közös cselekvésnek a szakmai kereteit tartalmazza.

Klímaalap


Szekszárd MJ Város Önkormányzata a 2012. évre 4 millió Ft-os Klímaalapot szavazott meg. A Klímaalapból olyan helyi programok megvalósítására lehet támogatást igényelni, melyek Szekszárd Klímastratégiájával összhangban vannak.

Programok

A települési klímaprogramok sikerének egyik kulcsa, hogy az adott település lakói minél inkább érzékenyek legyenek az éghajlatváltozás problémájára. A Szekszárdi Klímakör ezért újra és újra programokat szervez a városban, hogy a lakosság környezeti érzékenységét, és tudatosságát erősítse.

Hírlevelek

Bizonyos időközönként a Szekszárdi Klímakör eseményeiről tájékoztató anyagot, úgynevezett hírlevelet küldünk ki a feliratkozottak számára. A hírlevélre a szdklimakor@gmail.com email címen lehet feliratkozni egy email küldésével.


Más Klímabarát Települések StratégiáiKLÍMABARÁT TELEPÜLÉSEK - ELMÉLET ÉS GYAKORLAT
(szerkesztette: Antal Z. László)

A könyv kölcsönözhető a Zöldtárs Alapítványtól.
"Azokat az embereket kedvelem, akik többet tesznek a világhoz, mint amennyit elvesznek belőle"


/Wessely Gábor: Rozsdaszínű álomvilág/
SZEKSZÁRD IDŐJÁRÁSA
A múltban és most

ÚJ SOROZAT

Gazdálkodj Ökosan
kezdőlap