ZÖLDTÁRS Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány
  • 7100 Szekszárd, Bartók u. 7.
  • E-mail: info@zoldtars.hu
  • Tel./fax: +36 30 957-4835
Köszönjük, hogy felajánlja jövedelem adója 1%-át szervezetünk részére

Navigáció

Hírek, újdonságok

Gazdálkodj Ökosan
Klímariadó Tolna megyében

...
A ZÖLDTÁRS ALAPÍTVÁNY ELÉRHETŐSÉGE:

BAKA GYÖRGY, ELNÖK
06-30/9574-835
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:
8.00 - 17.00
Napkollektoros aszalógép

...
Hajnal Klára: Itt és most
Adó 1%

Ha a jövőben is szeretnétek részt venni a Zöldtárs...
Óévbúcsúztató, zsírégető túra
Klímaalap

Szekszárd MJ Város Önkormányzata idén is megszavazta a 2012. évre a 4 millió Ft-os Klímaalapot. A Klímaalapból olyan helyi programok megvalósítására lehet...
Lösz szurdik tanösvények

A tájékoztató füzet innen letölthető.

...
Javítóműhelyek adatbázisa
Szekszárdi Klímakör a Facebookon

Csatlakozz a Szekszárdi Klímakör online közösségéhez, és értesülj a legfrissebb eseményeinkről! Fújjunk együtt riadót!...
Komposztáljunk

A komposztálás a legősibb hulladék-hasznosító eljárás. A kukába kerülő szemétnek 30-35%-...
Szekszárdi Klímakör

A Szekszárdi Klímakörrel kapcsolatos munkaanyagok, ülések jegyzőkönyvei, beérkezett javaslatok, és egyéb letölthető anyagok egy helyen.

...
Aprítógép

KEOP pályázataink keretében aprítógépek kerültek beszerzésre. Az aprítógépek bérelhetőek.

Szekszárdon és környékén a következő bérleti szerződésben...
Környezettudatos család

Környezettudatos család programunk keretében nagyszabású záró fórum került megrendezésre. A fórum igazán sikeresen zárult. A közel 40 résztvevőtől elégedett...
Előzmények

Szekszárd MJ Város 2009-ben csatlakozott a Klímabarát Települések Szövetségéhez, amely azokat a magyarországi városokat tömöríti, amelyek hajlandóak hosszútávú terveikben a károsanyag kibocsátásukat önként csökkenteni (különös tekintettel az üvegházhatást okozó gázokra) és hivatali működésüket érintve figyelni (engedélyek kiadása, városi rendezési tervek és a városüzemeltetés területein) a klímaváltozás hatásaira. A fő cél, hogy a káros hatásokat valamilyen formában enyhítsük, vagy legalább a környezetünk jelenlegi állapotát megőrizzük.

A hatékony munka érdekében alakult meg a Szekszárdi Klímakör, melynek munkáját a Zöldtárs Alapítvány koordinálja.

Munkacsoportok

A Klímakör 2010. január 25-én kapcsolt magasabb fokozatba, amikor a Polgármesteri Hivatal Nagytermében 50 fölötti érdeklődő részvételével megalakultak a munkacsoportok: energiagazdálkodási, közlekedési, környezeti nevelési, vízgazdálkodási, és hulladékgazdálkodási.

Klímastratégia

Szekszárdon klímaügyben érdemi előrelépés csak a lakosság-vállalkozások-önkormányzat-civilszervezetek közös összefogásával jöhet létre. Ebben az összefogásban az önkormányzatnak kezdeményező, szervező, integráló és példamutató szerepet kell vállalnia. A klímastratégia ennek az összefogásnak, az együttműködésnek, a közös cselekvésnek a szakmai kereteit tartalmazza.

Klímaalap


Szekszárd MJ Város Önkormányzata a 2012. évre 4 millió Ft-os Klímaalapot szavazott meg. A Klímaalapból olyan helyi programok megvalósítására lehet támogatást igényelni, melyek Szekszárd Klímastratégiájával összhangban vannak.

Programok

A települési klímaprogramok sikerének egyik kulcsa, hogy az adott település lakói minél inkább érzékenyek legyenek az éghajlatváltozás problémájára. A Szekszárdi Klímakör ezért újra és újra programokat szervez a városban, hogy a lakosság környezeti érzékenységét, és tudatosságát erősítse.

Hírlevelek

Bizonyos időközönként a Szekszárdi Klímakör eseményeiről tájékoztató anyagot, úgynevezett hírlevelet küldünk ki a feliratkozottak számára. A hírlevélre a szdklimakor@gmail.com email címen lehet feliratkozni egy email küldésével.


Más Klímabarát Települések StratégiáiKLÍMABARÁT TELEPÜLÉSEK - ELMÉLET ÉS GYAKORLAT
(szerkesztette: Antal Z. László)

A könyv kölcsönözhető a Zöldtárs Alapítványtól.
"Azokat az embereket kedvelem, akik többet tesznek a világhoz, mint amennyit elvesznek belőle"


/Wessely Gábor: Rozsdaszínű álomvilág/
SZEKSZÁRD IDŐJÁRÁSA
A múltban és most

ÚJ SOROZAT

Gazdálkodj Ökosan
kezdőlap