Bemutatkozunk

Kedves Környékbeliek és Nem Környékbeliek!

Biztosan van egy-két órád hetente vagy éppen havonta, amit másokkal is megoszthatsz.


A Zöldtárs Alapítvány önkénteseket keres, akik tenni akarnak valamit lakóhelyük környezetéért és annak fenntarthatóságáért. Olyan önkénteseket keresünk, akik szeretnének az Alapítvány akcióin (pl.: környezetvédelmi előadás, túrázás, biciklitúrák, illegális szemétlerakók felszámolása, foglalkozások gyerekeknek stb.) aktívan részt venni.

Várjuk azon munkavállalók, nyugdíjasok és diákok jelentkezését egyaránt, akik érdeklődnek a környezet-, és természetvédelem iránt, szeretnek az erdőben és zöld környezetben lenni, esetleg lenne pár szabad órájuk, amikor szívesen segítenének hangsúlyozni a környezetünk védelmét kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Önkénteseket keresünk többféle munkára. Szükségünk van  szervezkedőkre, beszédesekre, lelkes csendesekre, ügyes kezűekre, számítógép gurukra, bicajosokra és olyanokra is, akik csak érdeklődnek a környezet-, és természetvédelem iránt és szeretnének környezetükért tenni valamit.

Korhatár nincs, mindenki hozzá tud tenni egy kicsit ahhoz, hogy teljes legyen az önkéntesek köre. Minél többen vagyunk, minél különbözőbb emberek, annál sokszínűbb lesz a csapatunk.


Amiben segíthetsz például:


- Üzeneteink terjesztése: emailek továbbküldése, népszerűsítés közösségi portálokon, egyes programjaink reklámozása, programok esetén a plakátok kihelyezésénél segítség

- Közösségi munkák: túrákon való segítés (gyalogos - biciklis), programok szervezésénél segítség nyújtás

- Kommunikációs munkák: standolás rendezvényeken, médiafigyelés, könyvtárunk leltározása

- Személyes ismeretterjesztés: közös játék gyerekekkel, infostand felnőtteknek

- Videókészítés, fotózás

- Festés, grafikai munkák


Amennyiben te is szeretnél csatlakozni az önkéntes programhoz és szívesen lennél munkatársunk, töltsd ki az alábbi kérdőívet nekünk:


KÉRDŐÍVAmint megkaptuk a jelentkezésed, felvesszük a kapcsolatot veled!


Várjuk jelentkezésedet! :)Bangó Viktória
2012A Zöldtárs Alapítványról röviden

A ZÖLDTÁRS Környezetvédelmi Közhasznú Alapítványt 2004 végén alapították, az alapítvány székhelye Tolna megyében, Szekszárdon található.

Az Alapító okirat, valamint a bejegyzési végzés szerint az Alapítvány közhasznú, melynek keretében a tudományos tevékenység, illetve kutatás végzésével és támogatásával, nevelési és oktatási, képességfejlesztési, ismeretterjesztési, természetvédelemi, állatvédelmi és környezetvédelmi tevékenységekkel foglakozik.

  Az alapítvány tevékenységéhez kapcsolódó fő célkitűzések a következők:

 • A megye környezetvédelmi problémáinak feltárása és lehetőség szerint megoldásuk előmozdítása.
 • A beérkező lakossági, önkormányzati környezetvédelmi felkérésekre történő szakmai szempontú reagálás, tanácsadás, illetve segítségnyújtás.
 • A környezettudatos vállaltirányítás jelentőségének, valamint a környezettudatos gondolkodásnak a terjesztése.
 • A környezeti problémák által okozott károk környezeti veszélyek kialakulásának megelőzése, a környezetszennyezések jövőbeli lehetséges negatív hatásainak minimalizálása.
 • A hazai civil szervezetekkel való minél szorosabb együttműködés kiépítése és egymás támogatásának ösztönzése.
  Az Alapítvány az alakulása óta több programot is indított, illetve más civilszervezetekkel együttműködve szervezett:
 • A Zöldtárs Alapítvány 2006-ban a „Zöldülő Tolna Megye” programsorozat keretében az alábbi projekteket indította el:
 • „Tiszta Tolna” című projekt a megye illegális hulladéklerakóinak felmérésére és felszámolására (folyamatban),
 • „Komposztáljunk” program keretében 50 db komposztláda került legyártásra és kihelyezésre a lakosságnál keletkező szerves hulladékok komposztálásának elterjesztése érdekében (folyamatban),
 • programsorozat részeként „környezetvédelmi civil fórumot” tartott az Alapítvány, melynek keretében 2006. december 1.-2.-án a Zöldtárs Alapítvány Tolna megye közel 30 környezet- és természetvédelmi civilszervezetét hívta meg egy 2 napos együttgondolkodásra. A Fórumon 15 szervezet több mint 40 képviselője vett részt (2006),
 • „A SZENNYVÍZISZAP MEZŐGAZDASÁGI HASZNOSÍTÁSA” SZAKMAI NAP TOLNA MEGYE CIVIL SZERVEZETEI ÉS ALAKOSSÁG SZÁMÁRA című program, melyet 2006.-ban a KvVM „Zöldforrás” támogatásával valósítottunk meg (2006),
 • Tolna megyei lakossági környezetvédelmi felmérés, az Ifjúsági Unió Szekszárd Egyesülettel együttműködve (2005),
 • „Ússz a parlagfűárral szemben” Szekszárd összes általános iskolái számára vetélkedő, az Öko-Mátrix Környezetvédelmi Alapítvánnyal együttműködve (2005),
 • Egészség-hét programsorozat, a Babits Mihály Művelődési Ház és Művészetek Háza, az ÁNTSZ Szekszárd Városi Intézete, a TM-i Vöröskereszt, az Alisca Terra Hulladékgazdálkodási Kft. és az Öko-Mátrix Környezetvédelmi Alapítvánnyal együttműködve (2005).

Az Alapítvány programjainak sikeres megvalósulásához Ön is hozzájárulhat, ha személyi jövedelem adója 1%-át felajánlja szervezetünk részére. (Zöldtárs Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány, adószám: 18864810-1-17)

Az Alapítvány közvetlen munkatársait, segítőit jelenleg az alapító, a kuratórium tagok, a felügyelő bizottság tagjai és az Alapítvány titkára jelentik.

A szervezet fő erőssége a tagok szakértelmében, az Alapítványi célok iránti maximális elkötelezettségükben és a szervezet szerteágazó kapcsolatrendszerében rejlik.

A szervezet tagjai

Baka György a kuratórium elnöke


Gaál Zoltánné kuratóriumi tag