Az avar és kerti hulladékok égetésének 2021. január 1-től történő betiltása (a Kormány a veszélyhelyzet végéig még engedélyezte az égetést) miatt sok szekszárdi telektulajdonos részéről felmerült a szőlővenyige és ágnyesedék aprításának igénye. Sokféle elektromos és benzinmotoros aprítógépet kínál a kereskedelem, de az is megfontolandó, hogy aprításra szakosodott vállalkozót bízzunk meg az aprítással.
 
Az Alapítvány igyekszik segíteni az aprítás elterjedését, ezért elkezdte összegyűjteni a környéken elérhető lehetőségeket. Szívesen fogadjuk további vállalkozók, önkéntesek jelentkezését, akik aprítást vállalnak.
 
Révész György Vállalkozó
 
Révész György Vállalkozó Hecht 6642 típusú, 15 lóerős benzinmotoros aprítógépével vállal ágaprítást a szekszárdi kerttulajdonosok részére, 15.000 Ft/üzemóra áron.
 
A Zöldtárs Alapítvány által 2021. március 2-án, működés közben megtekintett aprítógép kb. 4-5 cm-es ágvastagságig mindenfajta ágat és venyigét nagy biztonsággal aprít, 1-2 cm-es méretre.
 
A Vállalkozó tájékoztatása szerint az aprításra előkészített 1,5-2,0 laza köbméter ágat, venyigét kb. 1 óra alatt tudja leaprítani. Az „előkészítettség” két dolgot jelent: - az ágak olyan helyre vannak összehordva, hogy a gépjármű vontatta aprítógéppel melléje lehessen állni, (tehát ne kelljen 10-20 méteres távolságokra levő kupacokból összevadászni az aprítandó ágakat) - az ágak beleférjenek az aprítógép 50 x 50 cm-es garatjába, tehát nagyobb méretű ágakat aprítás előtt ne kelljen még motoros fűrésszel, vagy ágvágóval kisebb méretűre aprítani.
 
A Vállalkozó tájékoztatása szerint:
- az 1 üzemóránál rövidebb időtartamú gépi aprítási munkába beleszámítja a kiszállás időtartamát,
- az 1 óránál hosszabb időtartamú munkába nem számítja bele a kiszállás időtartamát,
- ha a gépi aprítás megkezdése előtt szükség van az ágak összehordására és / vagy kézi darabolására, akkor az erre fordított időt 5.000 Ft/óra áron számolja el.
 
Révész György Egyéni Vállalkozó elérhetőségei: 7143 Őcsény, Kazinczy u. 13. Tel.: 30/558-9701 e-mail: reveszgyuri2@gmail.com web.: reveszgyuri.5mp.eu
 
Szőlő-Szem Egyesület

A Szőlő-Szem Egyesület egy Dolmar PH-6538 tipusu aprítógéppel rendelkezik, mely előre egyeztett időpontban igénybevehető. Az igénybevételnél elsőbbséget élveznek az Egyesület tagjai. Az igénybevétellel kapcsolatban az Egyesület vezető tanyabizalmiját vagy az adott terület tanyabizalmiját lehet keresni. 
 
Elérhetőség:
Balogh László tanyabizalmi: 30/377-9006  
 
Részletek: http://szoloszemegyesulet.hu/