Környezettudatos család

 
„A környezetem jövője azért fontos Nekem, mert a hátralevő életemet ebben a környezetben szeretném leélni!”
(Woody Allen, rendező) 

Mindannyian szeretnénk élhető környezetben élni, és ez igaz az eljövendő generációkra is. Egy tiszta, élettel teli környezet fenntartása az élővilág számára létkérdés. Felelősségünk a Föld és az itt élők sorsáért, közös jövőnkért kikerülhetetlen.

Jelenlegi életmódunk, a fosszilis energiákra épülő fogyasztási szokásaink sokszor egyenesen gátolják az emberhez méltó egészséges és fenntartható környezet kialakulását. Naponta száz és száz impulzus ér bennünket a reklámokból: fogyasszunk, pocsékoljunk, szemeteljünk, szennyezzünk!

Minderre persze úgy ösztönöznek, hogy megvezetnek minket, szépnek és kívánatosnak igyekeznek bemutatni a hirdetett termékeket. Ezt a szellemi szemétáradatot egy tudatos, mégpedig környezettudatos család tudja leginkább semlegesíteni. A Zöldtárs Alapítvány ezért indította el Környezettudatos Család című programját, amely reményeink szerint mozgalommá terebélyesedik.

Meggyőződésünk, hogy csupán a környezetre folyamatosan figyelő, azt minden módon óvó család képes - az iskola és a társadalom támogatásával - a gyerekekből olyan felnőtteket nevelni, akik hamarosan túllépnek a fogyasztói társadalom kínálta „eldobható” javakon, és a valós, tartós értékeket fogják választani.

Továbbolvasok a programról >>>

Megnézem a praktikumokat >>>

Komposztáljunk!

Aprítógép

Szemét nélkül élni avagy Teljes élet - Nulla hulladék

Mindennek megvan a helye- a használt gumiabroncsnak is

Ha elromlott, javítsuk vagy javíttassuk meg!

Séta és madárdal


Mit szeretnék venni

Mára közismert, hogy bajban vagyunk. Gazdasági, környezeti, morális válságban. Ismertetőnk az élet egyik fontos szeletében, a vásárlásban kíván segítséget nyújtani, hogy jó irányba haladjunk.